Sałatka z piersi kurczaka i zielonej sałaty
Do przepisu na pieczeń rzymską dorzucam jeszcze pomysł na sałatkę z piersią z kurczaka i zielonej sałaty.
- główka sałaty,
- 0,5 kg piersi z kurczaka,
- 2 pomidory średniej wielokości,
- ser feta,
- grzanki typu Crostini,
na sos:
- oliwa z oliwek, 2 ząbki sprasowanego czosnku, przyprawa do sałatek
Wykonanie:
1. Sałatę umyć i pokroić.
2. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni (można dodać niewielką ilość przyprawy typu Gyros).
3. Pomidora pokroić w małą kostkę.
4. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Na wierz położyć pokrojony w kostkę ser feta.
5. Przygotować sos z oliwy, czosnku oraz przyprawy.
6. Sałatę zalać sosem, wymieszać, na końcu posypać grzankami Crostini.
Komentarze
Prześlij komentarz