Pstrąg tęczowy z grilla
Sezon na grilla jeszcze trwa. Dziś prezentuję przepis na pstrąga tęczowego z grilla.
Składniki:
- 1 sztuka pstrąga tęczowego,- 1 ząbek czosnku pokrojonego w paski,
- sok z cytryny,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek (ok. 50 ml),
- przyprawa do ryb.
Wykonanie:
Opłucz rybę i natnij ją z boku nożem. Środek ryby skrop sokiem z cytryny i natrzyj przyprawą do ryb. Włóż do środka ryby natkę pietruszki. Przygotuj marynatę z oliwy z oliwek oraz przyprawy do ryb. Zalej rybę marynatą i włóż do lodówki na kilka godzin. Przed grillowaniem owiń rybę w folię aluminiową i grilluj przez kilka minut. Pamiętaj, aby w czasie grillowania obrócić rybę na ruszcie.
Komentarze
Prześlij komentarz