Pstrąg tęczowy z grilla

 Sezon na grilla jeszcze trwa. Dziś prezentuję przepis na pstrąga tęczowego z grilla.

Składniki: 

- 1 sztuka pstrąga tęczowego,

- 1 ząbek czosnku pokrojonego w paski,

- sok z cytryny,

- natka pietruszki,    

- oliwa z oliwek (ok. 50 ml),

- przyprawa do ryb.


Wykonanie:

Opłucz rybę i natnij ją z boku nożem. Środek ryby skrop sokiem z cytryny i natrzyj przyprawą do ryb. Włóż do środka ryby natkę pietruszki. Przygotuj marynatę z oliwy z oliwek oraz przyprawy do ryb. Zalej rybę marynatą i włóż do lodówki na kilka godzin. Przed grillowaniem owiń rybę w folię aluminiową i grilluj przez kilka minut. Pamiętaj, aby w czasie grillowania obrócić rybę na ruszcie.


Komentarze

Popularne posty