Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki:

- 250 g kapusty pekińskiej,       

- 2 pomidory,

- 2 łyżki kukurydzy z puszki,

- 15 g sera feta,

- szczypiorek.

Składniki na sos:

- 2 łyżki jogurtu naturalnego Bakoma, - łyżka majonezu, - łyżeczka musztardy, - ząbek sprasowanego czosnku, - pół łyżeczki przyprawy do sałatek.

Przygotowanie:

1. Kapustę pokrój na drobne kawałki. Przełóż do salaterki. Dodaj drobno pokrojone pomidory oraz ser feta. Kukurydzę odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sałatki.

2. Przygotuj sos. Wlej go do sałatki i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

3. Wierzch sałatki posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem.

  Czas przygotowania: 20 minut.


Komentarze

Popularne posty