Sałatka z kapusty pekińskiej
Składniki:
- 250 g kapusty pekińskiej,
- 2 pomidory,
- 2 łyżki kukurydzy z puszki,
- 15 g sera feta,
- szczypiorek.
Składniki na sos:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Bakoma, - łyżka majonezu, - łyżeczka musztardy, - ząbek sprasowanego czosnku, -
pół łyżeczki przyprawy do sałatek.
Przygotowanie:
1. Kapustę pokrój na drobne kawałki. Przełóż do salaterki. Dodaj drobno pokrojone pomidory oraz ser feta. Kukurydzę odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sałatki.
2. Przygotuj sos. Wlej go do sałatki i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
3. Wierzch sałatki posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz