Gulasz z piersi kurczaka
Gulasz z piersi kurczaka
Składniki:
- 1 kg piersi kurczaka,
- 60 g selera,
- 1 cebula,
- 15 g kiełbasy swojskiej,
- opakowanie sosu myśliwskiego,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego Bakoma 0%,
- natka pietruszki,
- przyprawa Gyros,
- olej.
Wykonanie:
Mięso pokrój w kostkę, oprósz
przyprawą Gyros. Na patelni wok rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj drobno pokrojoną
cebulę i mięso. Duś potrawę około 10 minut, następnie dodaj kolejne składniki pokrojone
w kostkę: marchewkę, selera oraz kiełbasę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne
15 minut od czasu do czasu mieszając. Przygotuj sos myśliwski zgodnie z
przepisem na opakowaniu, wlej do potrawy, następnie dodaj do niej 2 łyżki
jogurtu naturalnego Bakoma 0%. Wymieszaj dobrze składniki, duś potrawę przez
kolejne 5 minut, na końcu dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.
Czas wykonania: 45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz