Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka

Składniki:

- 1 kg piersi kurczaka,

- 1 marchewka,

- 60 g selera, 

- 1 cebula,

- 15 g kiełbasy swojskiej,

- opakowanie sosu myśliwskiego,

- 2 łyżki jogurtu naturalnego Bakoma 0%,

- natka pietruszki,

- przyprawa Gyros,

- olej.

Wykonanie:

Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą Gyros. Na patelni wok rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj drobno pokrojoną cebulę i mięso. Duś potrawę około 10 minut, następnie dodaj kolejne składniki pokrojone w kostkę: marchewkę, selera oraz kiełbasę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut od czasu do czasu mieszając. Przygotuj sos myśliwski zgodnie z przepisem na opakowaniu, wlej do potrawy, następnie dodaj do niej 2 łyżki jogurtu naturalnego Bakoma 0%. Wymieszaj dobrze składniki, duś potrawę przez kolejne 5 minut, na końcu dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.

Czas wykonania: 45 minut.

Komentarze

Popularne posty