Potrawka warzywna z passatą pomidorową
Potrawka warzywna z passatą pomidorową
Składniki:- 3 duże marchewki,
- 1 seler średniej wielkości,
- 4 łyżki kukurydzy z puszki,
- butelka passaty pomidorowej Mutti (700 g),
- przyprawa do warzyw,
- natka pietruszki.
Przygotowanie:
Marchewkę i seler zetrzyj na
tarce o dużych oczkach i przełóż do głębokiej patelni lub naczynia z
nieprzywierającym dnem. Warzywa zalej passatą i duś pod przykryciem na wolnym
ogniu aż zmiękną. Następnie dodaj kukurydzę i przez kilka minut podgrzewaj potrawę
bez przykrycia w celu zredukowania nadmiaru płynu. Na koniec dodaj przyprawę do
warzyw i posyp natką pietruszki.
Czas przygotowania: 40
minut.
Komentarze
Prześlij komentarz